Portret

De Amerikaanse jazz trompetist Charlie Green. Verbonden aan het conservatorium van Amsterdam als hoofdvakdocent trompet aan de jazzafdeling.
Nienke de Jager, manager Evidens Arbodienstverlening en oprichtster en eigenaresse van KLIKK Consultancy.
Mario Leijen, directeur eigenaar NIVA Liften te Oss.
Thierry Henri Philippe Baudet politicus en auteur, fractievoorzitter in de tweede kamer en oprichter van de denktank Forum voor Democratie.
Dayenne Smink is een gepassioneerde Brabantse interieurontwerpster. Een creative duizendpoot die onverwachte en gewaagde keuzes durft te maken in materialen.
Egbert van Ewijk, Legal Counsellor. Oprichter van het kantoor dat is uitgegroeid tot TEN Advocaten en van The European Network.
James Poll, ondernemer in de kleding. Foto gemaakt voor een artikel in een Glossy Magazine over de juiste smoking en das als men is uitgenodigd voor een Black Tie Gala
Yannick van Roessel, personal trainer en fitness coach. Tevens een zeer begenadigd waterpolospeler.
De oprichters en eigenaren van de gezelligste BierBrouwerij in de regio.
Joep Arts, grondlegger en eigenaar van de enige echte barbershop in Oss.
Sky is the Limit, de aankondiging van het bestuur voor het Business Gala in de gemeente Oss. Gemaakt op de oude vliegbasis Soeterberg aan het einde van de dag toen het net even droog was.
Jasper Kox, geportretteerd tijdens zijn aanstelling als chef kok van sterren restaurant Oonivoo.
Peter Taylor Parkins tijdens één van de vele interviews die ik al jaren samen met hem mag maken.
Bart van Helvoort, directeur bij verzekeraar Claeren, een portretfoto op geheel “eigen”wijze in beeld gebracht.
Bob Hutten, ondernemer, directeur van cateraar Hutten, culinaire dienstverlener en Bourgondiër.
Harold Mulder, manager operatie bij Traffic Service Nederland, gefotografeerd tijdens één van de vele portretsessie’s.
Erick Morillo (1971-2020) DJ en producer van House music. He was awarded Best House DJ in 1998, 2001 en 2003. Best International DJ in 2002, 2005 en 2006. Photo at the Electric Festival Aruba 2013.
Arnold Vanderlyde, Nederlands bokser en 3-voudig winnaar van Olympisch brons. Nog dagelijks geeft hij trainingen en workshops in het bedrijfsleven.
Restaurant Versaen Hans Derks en Wouter van Orsouw geportretteerd voor het Business Gala te Oss waarbij ik het licht uit hun pannen laat komen
Roel Jordaans, gepassioneerd horeca ondernemer. Voormalig De Winkel en nu de drijvende kracht achter De Groene Engel in Oss.
 

Mijn blog

Het grote voordeel van een visueel vak: je kunt je werk laten zien. Of het nu gaat om een kijkje achter de schermen, de shoot zelf of wat er omgaat in mijn hoofd... Elke dag is er die uitdaging naar iets moois..!!
 
Nachtzeilen
januari 2022

Hallo

Hallo! Wat leuk je mijn blog leest. Ik ben Ronald die eigenzinnige fotograaf uit Oss. Eigenzinnig, omdat ik graag altijd iets anders wil maken dan mijn collega’s. Eigenzinnig, omdat ik probeer om mensen ook op een andere manier naar beeld te laten kijken. En eigenzinnig, omdat ik vol met ideeën zit die er toch een […]

lees verder
Ronald van Helden
februari 2022

Inzicht

Snijden, wat is snijden eigenlijk…? Met snijden hebben we het over wat snijden we wel of niet uit een foto. Maakt het een foto juist krachtiger als je een deel niet meer laat zien of…? Maar wat als je teveel van het beeld wegsnijdt…? Inzicht Dan is het fijn als je weet wat je doet. […]

lees verder
Parijs bij nacht
januari 2022

Zwartwit

Op de een of andere manier spreekt een zwart-wit foto ons steeds meer aan dan de gekleurde foto. Ik krijg van mijn opdrachtgevers steeds vaker de vraag of met name het portret ook in zwart-wit kan. “Dat vinden we krachtiger” Vroeger Mijn leerschool was de krant. Foto’s voor de krant werden gemaakt op film, zelf […]

lees verder