Hallo

 

Hallo! Wat leuk je mijn blog leest. Ik ben Ronald die eigenzinnige fotograaf uit Oss. Eigenzinnig, omdat ik graag altijd iets anders wil maken dan mijn collega’s. Eigenzinnig, omdat ik probeer om mensen ook op een andere manier naar beeld te laten kijken. En eigenzinnig, omdat ik vol met ideeën zit die er toch een keer uit moeten komen in de vorm van weer dat andere beeld.

In de blogs die ik ga schrijven, neem ik jullie mee in wat er tijdens mijn werk en in mijn hoofd gebeurt. Ook vertel ik je over de verhalen die soms achter een foto schuilen en over bepaalde keuzes die ik maak (of niet). Waarom kies ik bijvoorbeeld voor een bepaald standpunt? Of juist dat licht? Waarom snijd ik heel bewust in het beeld… Ik probeer hierbij begrijpelijke taal te gebruiken, maar als je toch denkt: wat bedoelt hij nu? Vraag het me… ik draag mijn kennis graag over.

Verhalen, verhalen, verhalen

Soms zullen mijn blogs alles over de techniek en mijn gedachtegang rondom een foto vertellen. Soms alleen over het verhaal van nu of van vroeger. Soms ook alleen over die ene speciale foto… En wie weet daag ik jullie wel een keer uit om een verhaal te delen. Dat kan over een gebeurtenis zijn, iemand die beroemd of bekend is of gewoon een foto zonder uitleg.

Dit lijkt me mooi, omdat we verschillend naar een foto kijken. We vinden allemaal iets anders in die foto belangrijk. En wij, als beeldmakers, vertellen ook steeds een nieuw verhaal met onze foto’s… Op deze beeldverhalen kom ik in een volgende blog nog wel een keertje terug.

Veel leesplezier

Voor nu wens ik jullie veel plezier bij het lezen van mijn blogs. Ik hoop je te kunnen inspireren om anders naar foto’s te gaan kijken. Kijk bijvoorbeeld eens in de krant of de ‘kop’ van een artikel ook daadwerkelijk bij de foto past… Ik voorspel je nu al dat er heel veel verschillende antwoorden mogelijk zijn…

tags: , ,
 
februari 2022

Inzicht

Snijden, wat is snijden eigenlijk…? Met snijden hebben we het over wat snijden we wel of niet uit een foto. Maakt het een foto juist krachtiger als je een deel niet meer laat zien of…? Maar wat als je teveel van het beeld wegsnijdt…? Inzicht Dan is het fijn als je weet wat je doet. […]

lees verder
januari 2022

Zwartwit

Op de een of andere manier spreekt een zwart-wit foto ons steeds meer aan dan de gekleurde foto. Ik krijg van mijn opdrachtgevers steeds vaker de vraag of met name het portret ook in zwart-wit kan. “Dat vinden we krachtiger” Vroeger Mijn leerschool was de krant. Foto’s voor de krant werden gemaakt op film, zelf […]

lees verder
november 2021

Uitdaging op hoogte

Ideeën komen bij mij op de gekste momenten maar soms ook gewoon omdat ik iets zie en dan ga denken wat als ik… Zo ook nu..!! Hoogte  Met regelmaat zie ik grote en vooral hoge torenkranen staan op bouwplaatsen. Bovenin zit dan een machinist die een geweldig uitzicht heeft. Iemand die werkt op grote hoogte. […]

lees verder