Uitdaging op hoogte

 

Ideeën komen bij mij op de gekste momenten maar soms ook gewoon omdat ik iets zie en dan ga denken wat als ik… Zo ook nu..!!

Hoogte 

Met regelmaat zie ik grote en vooral hoge torenkranen staan op bouwplaatsen. Bovenin zit dan een machinist die een geweldig uitzicht heeft. Iemand die werkt op grote hoogte. En toen was het idee geboren. Ik wilde een serie gaan maken over alledaagse mensen met een ‘apart’ beroep.

Nu kun je niet zomaar een bouwplaats oplopen en vragen of je even een foto mag maken. Vroeger ging dat een stuk makkelijker, maar door alle regelgeving en ook de veiligheid is dat nu een stuk lastiger.

Connecties

Een van de belangrijkste dingen als je iets voor elkaar wilt krijgen zijn de juiste mensen om je heen verzamelen. Wie kent wie, en wat kunnen ze voor je betekenen. Connecties zijn belangrijk als je ergens wilt komen wat normaal gesproken niet mogelijk zou zijn.

Dus nu, na vele jaren ideeën opdoen, ze opschrijven, ga ik er hopelijk dit jaar weer eentje van mijn lijstje afstrepen.

Plan maken

Wat ga je maken? Deze vraag is waarschijnlijk niet snel te beantwoorden maar je moet er wel goed over nadenken. Die foto maak je in een fractie van een seconde, maar wat je nu in gedachten hebt komt dat ook zo terug in je foto… Bereid je foto goed voor. Soms krijg je maar een kans om jou foto te maken.

Denk na over je locatie, je standpunt, welke afstand, wat wil ik in beeld krijgen en je licht. Welke uitstraling moet jou foto krijgen. Wat wil je vertellen met jou beeld?

In een volgende blog neem ik je mee in mijn voorbereidingen, hoe ik er gekomen ben, welk schema ik gemaakt heb vooraf en hoe ik mijn foto ga maken. 

 
januari 2022

Hallo

Hallo! Wat leuk je mijn blog leest. Ik ben Ronald die eigenzinnige fotograaf uit Oss. Eigenzinnig, omdat ik graag altijd iets anders wil maken dan mijn collega’s. Eigenzinnig, omdat ik probeer om mensen ook op een andere manier naar beeld te laten kijken. En eigenzinnig, omdat ik vol met ideeën zit die er toch een […]

lees verder
februari 2022

Inzicht

Snijden, wat is snijden eigenlijk…? Met snijden hebben we het over wat snijden we wel of niet uit een foto. Maakt het een foto juist krachtiger als je een deel niet meer laat zien of…? Maar wat als je teveel van het beeld wegsnijdt…? Inzicht Dan is het fijn als je weet wat je doet. […]

lees verder
januari 2022

Zwartwit

Op de een of andere manier spreekt een zwart-wit foto ons steeds meer aan dan de gekleurde foto. Ik krijg van mijn opdrachtgevers steeds vaker de vraag of met name het portret ook in zwart-wit kan. “Dat vinden we krachtiger” Vroeger Mijn leerschool was de krant. Foto’s voor de krant werden gemaakt op film, zelf […]

lees verder